Vols aprendre a programar un festival de cinema? Apunta’t al Campus Brot!
El taller és gratuït i tindrà un format híbrid online i presencial
El Campus Brot del Most Festival té com a objectiu aproximar l’experiència de programar un festival de cinema. Combinant la teoria i la pràctica (en sessions online i presencials), el taller, que tindrà lloc del 28 d’octubre al 12 de novembre, convidarà els participants a conèixer la rellevància històrica dels festivals cinematogràfics i el seu funcionament intern de la mà d’experts en la matèria. Com a colofó final, els alumnes seleccionaran un conjunt de curtmetratges que ells mateixos podran presentar en el marc del Most 2022.
La inscripció és gratuïta i està oberta als cinèfils de qualsevol edat, data límit 24 d’octubre. Per a la selecció dels participants, es sol·licitarà l’entrega de les seves dades de contacte i una breu carta de presentació de 20-30 línies on el candidat/a descrigui la seva passió pel cinema (experiències cinèfiles, formació vinculada al cinema, directors o gèneres favorits…). Les sol·licituds s’han d’enviar a info@mostfestival.cat.
El Campus l’organitza el Most Festival juntament amb la revista Otros Cines Europa. La formació anirà a càrrec del director de la revista, docent, periodista i crític cinematogràfic, Manu Yáñez.
Programa Campus Brot 2022
Sessió 1: dia 28 d’octubre, de 18.30h a 20.30h. Classe online.
Sessió 2: dia 31 d’octubre, de 18.30h a 20.30h. Classe online amb convidat (programador d’un festival de cinema de referència).
Sessió 3: dia 4 de novembre, de 18.30h a 20.30h. Classe online.
Sessió 4: dia 7 de novembre, de 18.30h a 20.30h. Classe online.
Sessió 5: dia 12 de novembre. Trobada a Vilafranca per a presentar la sessió del Most en la que es projectaran els curtmetratges seleccionats pels participants. Com en l’anterior edició, els alumnes del taller podran participar en el debat amb un personatge rellevant del món del cinema.
Pots descarregar el programa complet aquí
Manu Yáñez
Docent, crític i periodista cinematogràfic. És col·laborador de la revista Fotogramas i del Diari ARA, a més de director de la revista digital Otros Cines Europa i Contributing Editor de la revista novaiorquesa Film Comment. Ha participat en monografies col·lectives sobre l’obra de Terence Davies, Claire Denis, Paul Schrader, Philippe Garrel i Rainer W. Fassbinder, entre d’altres, i és l’editor de l’antologia de textos crítics “La mirada americana: 50 años de Film Comment”. Imparteix classes d’anàlisi fílmica en el Grau i en el Master de Direcció d’ESCAC (Escola Superior de Cine i Audiovisual de Catalunya), i en el Taller de Crítica de La Casa del Cine. És membre de l’ACCEC (Associació Catalana de la Crítica i l’Escriptura Cinematogràfica) i de FIPRESCI (Federació Internacional de la Premsa Cinematogràfica), i ha estat jurat als festivals de Mar del Plata (Argentina), Linz (Àustria), Gijón, DocsBarcelona i Sitges, entre d’altres.