El Campus Brot 2020 serà en format virtual i programarà la darrera sessió de curts del festival
El Campus Brot modifica lleugerament el seu format, previst inicialment en format híbrid, amb sessions online i sessions presencials. Finalment, aquest 2020, el Campus serà 100% online, obrint-se també així a la participació d’amats del cinema de qualsevol indret i de qualsevol edat, a partir dels 18 anys.
El taller el configuraran tres sessions els dies 31 d’octubre i 1 i 7 de novembre. El dissabte 14 de novembre els i les participats tindran l’oportunitat d’assistir presencialment a la sessió Brot que hauran programat i presentar-ne els detalls al públic assistent.
Un any més, el Campus Brot es proposa apropar l’experiènia de programar en un festival de cinema; una tasca de programació que es nodreix també de sessions al voltant de la rellevància històrica dels festivals cinematogràfics i el seu funcionament intern, una formació virtual que anirà a càrrec de professionals vinculats a grans festivals. Com no, una de les claus del Campus serà el visionat de cutrmetratges de la secció Brot del Most Festival i la participació en l’espai de debat, coordinat per Manu Yáñez. D’aquí en sortirà la selecció de la sessió Brot 4 que tindrà lloc el 14 de novembre, a Vilafranca del Penedès, en el marc del Most Festival.
El Campus l’organitza el Most Festival juntament amb la revista Otros Cines Europa. La formació anirà a càrrec, precisament, del director de la revista, docent, periodista i crític cinematogràfic, Manu Yáñez.
Les sessions comptaran amb diversos convidats del sector que compartiran els seus coneixements i experiències al voltant de la personalitat d’un festival i la relació amb cineastes, indústria i públic. Alhora, es parlarà de les línies de programació i els criteris d’avaluació dels films a l’hora de programar.
La participació al Campus Brot té un preu de 20€. La inscripció es pot fet enviant un correu electrònic a info@mostfestival.cat amb les dades de contacte i una breu carta de presentació (d’entre 20 i 30 línies) del candidat on s’hi descrigui la seva passió pel cinema (experiències cinèfiles, formació vinculada al cinema, directors o gèneres favorits…).
Campus Brot 2020
- Dissabte 31 d’octubre, de 10.30h a 13.30h, a través de la plataforma Zoom
- Diumenge 1 de novembre, de 10.30h a 13.30h, a través de la plataforma Zoom
- Dissabte 7 de novembre, de 10.30h a 13.30h i de 15.30h a 18.30h, a través de la plataforma Zoom
- Dissabte 14 de novembre, presentació de la sessió #Brot4 a Vilafranca del Penedès
Manu Yáñez és docent, crític i periodista cinematogràfic. És col·laborador de la revista Fotogramas i del Diari ARA, a més de director de la revista digital Otros Cines Europa i Contributing Editor de la revista novaiorquesa Film Comment. Ha participat en monografies col·lectives sobre l’obra de Terence Davies, Claire Denis, Paul Schrader, Philippe Garrel i Rainer W. Fassbinder, entre d’altres, i és l’editor de l’antologia de textos crítics “La mirada americana: 50 años de Film Comment”. Imparteix classes d’anàlisi fílmica en el Grau i en el Master de Direcció d’ESCAC (Escola Superior de Cine i Audiovisual de Catalunya) en el Taller de Crítica de La Casa del Cine. És membre de l’ACCEC (Associació Catalana de la Crítica i l’Escriptura Cinematogràfica) i de FIPRESCI (Federació Internacional de la Premsa Cinematogràfica), i ha sigut jurat als festivals de Mar del Plata (Argentina), Linz (Austria), Gijón, DocsBarcelona i Sitges, entre d’altres.