Festival Internacional
de Cinema del Vi
Del 7 al 17 de novembre al Penedès
Del 27 de novembre al 1 de desembre al Priorat

Notícies


17/10/2024

Homenatges a Carlos Esteva i a Madame Clicquot, el despertar del gegant xinès i la reivindicació de la pagesia de la vinya francesa, plats forts de la secció Collita 2024


La 13a edició del Most Festival Internacional de Cinema del Vi obrirà les seves portes el proper 7 de novembre a Vilafranca del Penedès. Fins al 17 de novembre, serà el punt on confluiran les diferents mirades a l’entorn de la cultura vitivinícola, ja sigui en el nostre territori o en països més llunyans. Del 27 de novembre a l’1 de desembre el festival es traslladarà al Priorat. I tot acompanyat d’un seguit d’activitats relacionades, projeccions als cellers i tastos.

La secció Collita del Most, dedicada a les produccions nacionals i internacionals més recents en matèria del vi, presenta aquest any un total de 46 obres procedents de deu països. Entre les seves propostes, hi destaca el documental que homenatja a Carlos Esteva, fundador del celler Can Ràfols dels Caus, que ens va deixar l’any passat. La història recent de la viticultura a França centra alguns dels treballs presentats. Quina és la situació del sector del vi a la Xina? També podrem respondre aquesta pregunta al Most 2024. O recuperar la vida de la llegendària Madame Clicquot, a través de la ficció i en clau de pel·lícula romàntica. Una gran varietat de temàtiques i enfocaments que conformen la programació d’aquesta 13a edició del festival. 

 

Propostes destacades de Collita 2024

Carlos Esteva: la lluita per l’invisible (Roser Corella, 2024). Homenatge merescut, emotiu i rigorós a Carlos Esteva, figura indiscutible de la història recent del vi català, a través de la veu dels seus amics, companys de feina i familiars més propers.

L’épopée des vignerons (Emmanuelle Nobécourt, 2022). Els darrers 100 anys d’història de la pagesia de la vinya francesa en poc més de 90 minuts. Un documental indispensable per aprendre a estimar els viticultors del teu país. Es confirma de nou que França continua anant moltes passes endavant en qüestió de reivindicació nacional pagesa.

En jachère (Marie-Elise Tang, 2023). La jove realitzadora retorna als seus orígens de la França rural i reivindica projectes de vida de dues amigues que entenen la ramaderia i la vitivinicultura com a reptes vitals, seguint el batec de la naturalesa que les acull, i escollint camins alternatius, sensibles i respectuosos amb el seu entorn.

Waking the Sleeping Grape (Sebastian Basco, 2023). Documental que posa llum a la situació actual del vi del gegant xinès, des de la proesa artesanal de vins al Tibet i fins al ritme frenètic dels tastos a Shanghai, de vins premiats i de cellers que fan aturar la respiració.

Widow Clicquot (Thomas Napper, 2023). Llargmetratge de gènere històrico-romàntic que recrea la vida apassionada de la llegenda del xampany francès, la vídua Madame Clicquot, dona que va revolucionar el sector a cavall dels segles XVIII i XIX.