Edició Most 2019
Sobre la pel·lículaAntonio Arrighi, enòleg de l’illa d’Elba, ha decidit provar un experiment d’aquells que, si surt bé, podria fer-lo entrar en la història… I Vinum Insulae, en seria el testimoniatge.
L’ansònica, una vinya nativa de Grècia, és avui un dels vins més comercialitzats a l’illa d’Elba, però en l’experiment d’Arrighi no hi ha res de comercial. La seva tècnica consisteix a mantenir raïms a uns recipients especials a dins del mar durant el temps necessari perquè l’acció de la sal elimini la pàtina de la flor, el vel cerós que protegeix els raïms. Aquest ritual heretat dels antics grecs sembla haver estat pensat per accelerar el temps de deshidratació dels raïms en el moment de marcir-se, preservant molt millor els aromes superiors i les qualitats organolèptiques, en comparació amb l’assecament habitual.
Antonio Arrighi, enòleg de l’illa d’Elba, ha decidit provar un experiment d’aquells que, si surt bé, podria fer-lo entrar en la història… I Vinum Insulae, en seria el testimoniatge.
L’ansònica, una vinya nativa de Grècia, és avui un dels vins més comercialitzats a l’illa d’Elba, però en l’experiment d’Arrighi no hi ha res de comercial. La seva tècnica consisteix a mantenir raïms a uns recipients especials a dins del mar durant el temps necessari perquè l’acció de la sal elimini la pàtina de la flor, el vel cerós que protegeix els raïms. Aquest ritual heretat dels antics grecs sembla haver estat pensat per accelerar el temps de deshidratació dels raïms en el moment de marcir-se, preservant molt millor els aromes superiors i les qualitats organolèptiques, en comparació amb l’assecament habitual.
Gènere: Documental
Any: 2019
Guió: Stefano Mutti
Durada: 15 min
País: Itàlia
Idiomes: Italià
Subtítols: Castellà
Direcció de foto: Stefano Mutti
Muntatge: Marco Gentili, Stefano Muti
Productor: Cosmomedia
Públic: Tots els públics